SKI FOR

BERTHA

KOM NAAR DE SKIMATHON

EN STEUN BERTHA!

Op zaterdag 16 december organiseert Snowplus de Skimathon op de nieuwe indoorpiste Aspen in Wilrijk. Het is een indoor ski happening ten voordele van de Eye Hope Foundation waarmee we Bertha willen steunen. Op de piste kan groot en klein komen skiën of boarden, en daarnaast kan je genieten van o.a. een winterbeurs met een tombola van het nieuwste skimateriaal, verschillende optredens en een fijne Après Ski Party! 

Ons doel is om via deelname, vrije donaties en sponsoring een bedrag van 20.000 € in te zamelen. Dit bedrag gaat integraal naar de Eye Hope Foundation voor onderzoek naar het Syndroom van Wolfram, de ziekte die Bertha trof. De donatie wordt gedaan tijdens de  Warmste Week eind december.

Ik ben 11 jaar en hou van skiën!  Maar vorig seizoen kon ik niet meer gaan omdat ik een zeldzame ziekte heb gekregen.  Het  Syndroom van Wolfram  veroorzaakt o.a. diabetes en blindheid, maar er is nog geen remedie voor gevonden. Mijn vrienden van Snowplus willen met de Skimathon geld inzamelen om een behandeling voor deze ziekte te helpen vinden.

Hey!

IK BEN BERTHA!

mama Sophie vertelt:

"Onlangs werd bij onze dochter Bertha de diagnose gesteld van het Wolframsyndroom. Op de leeftijd van 7 jaar krijgt Bertha diabetes, maar snel daarna merken we ook ernstig gezichtsverlies. Verder onderzoek toont aan dat Bertha lijdt aan 'het syndroom van Wolfram’. Op jonge leeftijd krijg je diabetes, maar ook andere problemen zoals blindheid, doofheid, diabetes insipidus en neurologische stoornissen horen bij deze zeer zeldzame ziekte die ongeveer 1 op 500.000 treft.

 

De diagnose slaat in als een bom. Er bestaat vandaag geen remedie en bovendien krijgen we te horen dat er quasi geen onderzoek is naar deze zeldzame aandoening. Intens verdriet overmant ons, maar ook angst en ongeloof. We blijven niet bij de pakken zitten en gaan op zoek en ontdekken Amerikaanse wetenschapper die onderzoek doet naar het syndroom van Wolfram. Hij brengt ons in contact met de familie van Victor. Victor is een jongen van 7 jaar die een jaar eerder dezelfde diagnose als Bertha kreeg. Ook deze familie wil vechten."

Voor alle verdere inlichtingen, extra vragen of speciale wensen kan u terecht bij Ken de Meyer, onze verantwoordelijke voor dit event. 

 MEER WETEN?

BERTHA ZEGT DANK U!

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon
 
 
 
 

Jong en oud, skiërs en boarders, beginners tot gevorderden: iedereen is welkom en kan zich op de Skimathon komen uitleven en zo zijn of haar steentje bijdragen voor Bertha! Ook bedrijven kunnen er met hun klanten of collega’s een teambuilding van maken en zo hun bedrijf van hun beste kant laten zien!

Aandacht voor het Syndroom van Wolfram: Zeldzame aandoeningen zijn commercieel niet interessant voor de farmaceutische industrie, dus zonder privé fondsen wordt er naar dergelijke ziektes geen onderzoek verricht.

Fondsenwerving en ondersteuning van expertise

De opbrengst van de Skimathon gaat integraal naar de Eye Hope Foundation, die uitsluitend uit vrijwilligers bestaat. De ingezamelde gelden gaan 100% naar wetenschappelijk onderzoek.

De Skimathon is de ideale Kick off van je Skiseizoen! 

Het wordt een dagje dolle pret zowel op als naast de piste, en misschien ga je wel met een stel gloednieuwe latten naar huis! 

VOOR WIE? VOOR IEDEREEN!

HOE ZIET JE DAG ERUIT?

14u00 – 23u00

DOORLOPEND VRIJ SKIËN

14u30 - 15u30

SKILES MET SNOWPLUS MONITOR

 

15u30 - 16u30

CROSSFIT WORKOUT

DOOR SPORTCLUB HET EILAND

17u00 – 18u00

SKILES MET SNOWPLUS MONITOR

14u00 – 18u00

DOORLOPEND KIDS CORNER

BURTON RIGLET PARK:

ISM SNEEUWSPORT VLAANDEREN

​SNOWBOARDEN VOOR DE ALLERKLEINSTEN

14u30 – 15u30

SKILES MET SNOWPLUS MONITOR

17u00 – 18u00

SKILES MET SNOWPLUS MONITOR

14u00  – 21u00

DOORLOPEND WINTERBEURS

MET TAL VAN MERKEN

16u00

OPTREDEN DE BELGISCHE TIROLERS

17u30

OPTREDEN CAVEMEN

20u00

VERLOTING SKIMATERIAAL

21u00

OPTREDEN LADIESCOVER

22u30

DJ PHIL WILDE (2 UNLIMITED)

(TOT 24:00)

SKI ZONE

PARTY ZONE

KIDS ZONE

TwentySixTen

Dandelion

Aspen

Moerelei 123, 2610 Wilrijk

 
 
 

Snowplus is een jonge en sportieve organisatie uit Antwerpen die dit jaar haar 10-jarig bestaan viert. We staan voor sfeervolle wintersportreizen met lessen in kleine groepen en onder begeleiding van technisch bekwame monitoren. Naast de gezinsreizen organiseren we ook technische stages en freeride camps. Ons team bestaat uit een hechte groep van een 30 sportieve Vlaamse monitoren die mee hun schouders onder deze Skimathon zetten.

ONZE ORGANISATIE SNOWPLUS

 

Steunen met je bedrijf?

Kies je sponsorpakket

en maak Bertha blij!

Kan je niet komen maar je wil wel je steentje bijdragen?

Kom naar de Skimathon en steun Bertha.

NU IS HET AAN JOU!

EEN OPRECHTE DANK U AAN BERTHA'S SPONSORS

DRIE GOEDE REDENEN OM MEE TE DOEN

Seppe Smits, onze Belgische snowboardtrots,  meervoudig wereldkampioen Big Air en Slopestyle,  toont zijn sportief en warm hart en steunt Bertha en de Skimathon! 

 

Thank you Seppe...Board for Bertha!

SEPPE SMITS, PETER VAN DE SKIMATHON!

 

© 2017 Skimathon - Ski For Bertha - design by GuerrillaGirls

#skimathon

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now